Scouting Erasmus Logo

Scouting Erasmus Oosterhout

Berichten Paxhill Vendel

Zomerkamp 2015

Van 18 tot 25 juli zijn de meisjesscouts samen met de jongensscouts op kamp geweest naar het labelterrein Staelduin in 's Gravenzande, hier werden gedurende een week de meest leuke feestdagen van het jaar gevierd. Op vrijdag 17 juli begon de voorpret al, de container werd namelijk ingeladen. Alle pionierpalen, tenten, patrouillekisten en de bagage werden in de container geladen. Hierna zochten alle scouts snel hun bedje op om nog wat uurtjes slaap te pakken voordat het feest echt ging beginnen!

Zaterdag 18 juli werden alle scouts, samen met hun fiets, om kwart voor zeven op scouting verwacht. Om zeven uur vertrok de eerste patrouille richting 's Gravenzande en om acht uur was de laatste patrouille vertrokken. Het zonnetje scheen de gehele dag heerlijk wat het fietsen erg aangenaam maakte! Alle patrouilles hebben snel en goed gefietst, rond half vijf waren alle de patrouilles binnen en stonden zelfs de meeste tenten al. Na het eten werd er oud en nieuw gevierd. Er moest zoveel mogelijk vuurwerk, champagne en oliebollen verzameld worden. Om 12 uur was het feest compleet en kreeg iedereen een heerlijke wafel met poedersuiker en een glas (kinder)champagne!

Zondagochtend werden alle keukens afgemaakt en werd er voor het eerst gegeten in de eigen keukens. Na de lunch werd er een zweeds loopspel gespeeld met een carnavalesk tintje, voor iedere leiding waren opdrachten verzonnen. Zo moesten er voor Lara en Anouk kronen worden gemaakt, ging Tim op een romantische date en werd Mark vol liefde geknuffeld. Hierna moesten de kinderen met behulp van verschillende kaartencombinaties de Kaaiendonkse kleuren, rood en groen, bij elkaar verzamelen. Het avondspel was een en al gekkigheid, de scouts moesten opdrachten uitvoeren voor de leiding, de opdrachten konden van alles zijn en konden op verschillende locaties plaatsvinden. Onder de scouts was de strijd flink voelbaar er stond namelijk een super prijs op het spel; een knalroze tuinkabouter. En die kan natuurlijk niet ontbreken bij je tent! 

Maandag was het tijd voor het grote fietsspel. Alle patrouilles mochten op pad met een camera en een lijst met punten die ze moesten fotograferen. Zo moesten ze bijvoorbeeld een lachende Mark, een rode volvo, een houten tuinhuisje en dierlijke uitwerpselen op de foto zetten. Daarnaast konden er ook punten verdiend worden door op bepaalde tijdstippen bij bepaalde posten of klokken een foto te maken. Met de punten die door de gehele dag heen verdiend waren werd 's avonds een veiling gehouden waar zowel prijzen als straffen konden verdiend. Zo moesten sommige patrouilles de voeten van de leiding masseren, de sokken van de leiding wassen en kregen andere patrouilles een pak schuddebuikjes voor bij het ontbijt. Een geslaagde koningsdag dus!

Op dinsdag vierden we dierendag. Dit begonnen we 's ochtends met het bevrijden van dieren uit de dierentuin. Hiervoor moesten zeehondenshows opgevoerd worden en werden er ook verschillende walvissen omgegooid. Het was de gehele dag al heerlijk weer en na de lunch was het dan ook eindelijk tijd om het strand te begroeten. Op het strand van Hoek van Holland werd een estafette gespeeld en hierna was er volop strand pret. Verschillende scouts werd ingegraven, tot kroketjes gerold of ondergedompeld in de zee. 's Avonds werden er goudvissen overgesmokelt in plastic zakjes met water. Dit ging niet altijd even soepel en er gingen veel zakjes, goudvissen en waterdruppels verloren. 

Woensdags waren we allemaal jarig en dat vierden we uitbundig met allemaal kleine feestjes. Er werd feestelijk geluncht met pannenkoeken en 's middags was het, mede door het warme weer, tijd voor enkele waterspellen. Nadat iedereen afgekoeld was werd er wederom feestelijk gegeten, ditmaal met kip patat en appelmoes! Naast de kippenpootjes en de appelmoes vonden de patrouilles ook een uitnodiging voor het verjaardagsfeestje van de leiding in hun koelboxen. 's Avonds was het namelijk schatzoeken geblazen, dit werd gedaan in het bos met behulp van glow in the dark sticks. Het was een behoorlijk gepuzzel maar de schat is gevonden!

Donderdag zaten alle patrouilles rond tien uur op de fiets richting Den Haag voor het bezoekje aan de winkels en de excursie. De groepjes die het eerst aankwamen in de stad mochten als eerste plaats nemen in de kano's om in de binnenstad van Den Haag te gaan kanoën. Het zonnetje scheen lekker dus een watergevecht onderweg kon niet achterwegen gelaten worden. De andere groepjes mochten de stad in. Na twee uurtjes kanoën wisselden de groepen, de andere groep kon zich nu lekker uitleven in het water en de overige scouts mochten lekker de stad in. Na de excursie en de stad mochten de scouts in patrouilles boodschappen doen in de supermarkt en zo zelf bepalen wat ze gingen koken voor hunzelf en de leiding. 's Avonds werd het mysterie rondom de afwezigheid van Pieter en Paul (voormalig kookstaf) achterhaald!

Vrijdag was het kerstmis en aangezien met kerstmis alle familie op bezoek komt moet er een grote schoonmaak worden gehouden. Dit deden we dan ook volop, de tenten werden neergehaald, de keukens afgebroken en de patrouillekisten werden grondig schoongemaakt. Er werd door iedereen flink hard doorgewerkt en om half een zaten we met z'n allen voldaan te lunchen. Na de lunch maakte iedereen zich klaar om met de fiets te vertrekken naar het zwembad. Hier werd heerlijk gezwommen en geklauterd, iedereen was weer heerlijk schoon. Bij terugkomst op het terrein werden er zeilen gespannen om 's nachts onder te slapen. De tenten waren immers allemaal opgeruimd. 's Avonds werd er door iedere patrouille een act gedaan die bij de verschillende feestdagen paste, de meest bijzondere dingen kwamen voorbij! Hierna was het bed tijd, behalve voor de overvliegers. Deze mochten nog iets langer bij het kampvuur zitten en proberen om hun slaapspullen terug te verdienen voor de nacht.

Zaterdagochtend was het een kwestie van de laatste dingen opruimen en alle bedden en tassen inpakken. Hierna was er de kampafsluiting en werd er nog een klein spelletje gedaan voordat de ouders alle scouts weer op kwamen halen. Toen iedereen opgehaald was vertrok ook de leiding terug naar Oosterhout waar alle scouts zich inmiddels al weer hadden verzwameld op scouting om de container uit te laden. 

De gehele week door werd er iedere avond de rode draad gespeeld, de Panters hebben gedurdende deze week het beste gepresteerd en de rode draad dus gewonnen. De kamptotem werd binnengehaald door de Tijgers, die de gehele week door supergoed hun best hebben gedaan! Het was wederom een zeer geslaagde week kamp met heerlijk weer en hele toffe activiteiten!

Extra foto's