Scouting Erasmus Logo

Scouting Erasmus Oosterhout

Berichten Paxhill Vendel

Opkomst Haviken

Op zaterdag 27 februari mochten de scouts en leiding uitslapen, de haviken hadden die zaterdag hun patrouilleopkomst en hadden besloten om 's avonds opkomst te draaien. Zo gebeurde het dat op zaterdagavond om half acht de meisjesscouts werden ontvangen door de haviken op het groepshuis. 

Echter zagen de haviken iets anders uit dan normaal. Ze hadden zich compleet verkleed en geschminkt in alle karakters van het sprookje Alice in Wonderland. Zo liep Alice rond, maar ook de gekke hoedemaker en het witte konijn. Naast dat ze zichzelf helemaal in thema hadden gekleed hadden ze ook verschillende lokalen op het groepshuis in Alice in Wonderland sferen aangekleed. 

Aan het begin van de opkomst werd medegedeeld dat Alice was vermoord, nu was het aan de meiden de taak om de moordenaar te achterhalen. De scouts (en leiding) werden in teams verdeeld en in deze teams moesten ze alle lokalen af. In ieder lokaal zat een ander figuur uit het sprookje ze op te wachten. Bij ieder sprookjesfiguur moesten ze een opdracht uitvoeren, raadsel oplossen of vraag beantwoorden. Als ze dit juist hadden gedaan kregen ze een hint die hen zou helpen te ontrafelen wie de moordenaar was.

Het was een super geslaagde opkomst, de haviken hebben ontzettend goed hun best gedaan en ze kunnen trots zijn op de opkomst die ze hebben neergezet! 

Extra foto's